Papryka nadziewana ziemniakami

    Pysznie sycąca wegetariańska przystawka - czerwona papryka faszerowana startymi ziemniakami i serem.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ziemniaki
    • 250 g sera żółtego
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • 4 czerwone papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ziemniaki gotować przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Przestudzić i zetrzeć na tarce.
    2. Ser zetrzeć, wymieszać z majonezem i ziemniakami, doprawić solą i pieprzem.
    3. Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej.
    4. Papryki przekroić wzdłuż na 3 równe części lub na połówki. Napełnić nadzieniem. Włożyć do piekarnika ustawionego na funkcję "grill" na 15-20 minut, aż ziemniaki bedą rumiane i chrupiące.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)