Papryka nadziewana ziemniakami

    Papryka nadziewana ziemniakami

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pysznie sycąca wegetariańska przystawka - czerwona papryka faszerowana startymi ziemniakami i serem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ziemniaki
    • 250 g sera żółtego
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • 4 czerwone papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ziemniaki gotować przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Przestudzić i zetrzeć na tarce.
    2. Ser zetrzeć, wymieszać z majonezem i ziemniakami, doprawić solą i pieprzem.
    3. Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej.
    4. Papryki przekroić wzdłuż na 3 równe części lub na połówki. Napełnić nadzieniem. Włożyć do piekarnika ustawionego na funkcję "grill" na 15-20 minut, aż ziemniaki bedą rumiane i chrupiące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis