Edamame - przystawka z młodej soi

    (7)

    Przygotowujesz sushi? Ta przystawka jest wspaniałym dodatkiem! Strączki młodej soi maczane w sosie sojowo-imbirowym.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki octu ryżowego
    • 1 łyżka startego korzenia imbiru
    • 300 g mrożonej młodej soi w strączkach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W miseczce wymieszać sos sojowy z octem i imbirem. Odstawić.
    2. W dużym garnku zagotować wodę. Wrzucić soję i gotować przez około 5 minut, aż zmiękną. Odcedzić i przepłukać zimną wodą.
    3. Całe strąki podawać z sosem do maczania.

    Zobacz jak to zrobić!

    Edamame - przystawka z młodej soi
    Edamame - przystawka z młodej soi

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (7)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis