Grillowane pieczarki portobello

    Grillowane pieczarki portobello

    1polubienie
    1godz.15min.


    Zrobione przez 388 osób

    Szukasz przepisu na wegetariańskie danie z grilla? Pieczarki portobello to doskonały wybór! Mięsiste grzyby smakują wspaniale podawane na chrupiącym chlebie. Na wierzchu można roztopić trochę sera i podawać z rukolą. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 3 pieczarki portobello
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 4 łyżki octu balsamicznego
    • 1 gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Grzyby oczyścić i usunąć nóżki. Kapelusze ułożyć na talerzu blaszkami do góry.
    2. W miseczce wymieszać oliwę z cebulą, czosnkiem, octem i rozmarynem. Polać marynatą pieczarki i odstawić na godzinę.
    3. Rozgrzać grill do średniej temperatury. Grillować pieczarki przez 10 minut, często odwracając. Natychmiast podawać.

    sposób podawania

    Kromki chleba można posmarować oliwą i podpiec na grillu, a następnie podawać z pieczarkami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Grillowane pieczarki portobello
    Grillowane pieczarki portobello

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis