Faszerowane pomidory na zimno

    Faszerowane pomidory na zimno

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 7 osób

    Zdrowa propozycja na przystawkę pełną warzyw. Pomidory faszerowane białym serem z rzodkiewką i ogórkiem.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 średnie pomidory
    • 200 g tłustego białego sera
    • 3 łyżki śmietany 12%
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek cebulki dymki
    • 4 rzodkiewki
    • 1 mały zielony ogórek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Pomidory dokładnie umyć, odciąć "kapelusze" i wydrążyć miąższ.
    2. Biały ser zmiksować na puszystą, jednolitą masę; dodać śmietanę i przyprawy.
    3. Dymkę umyć i posiekać, ogórka i rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę.
    4. Posiekane warzywa dodać do zmiksowanego białego sera. Dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić i nadzieniem wypełnić pomidory.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis