Włoska zupa weselna mamusi

    Włoska zupa weselna mamusi

    7polubień
    45min.


    Zrobione przez 613 osób

    Ta zdrowa zupa została zainspirowana przez zupę, której próbowałam na włoskim weselu. Na pewno będzie wszystkim smakować! Podawać na gorąco, posypaną parmezanem.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 500 g bardzo chudej mielonej wołowiny
    • 2 jajka, ubite
    • 25 g bułki tartej
    • 2 łyżki startego parmezanu
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii
    • 3 łyżki drobno posiekanej cebuli
    • 2,5 l bulionu drobiowego
    • 60 g szpinaku - opłukanego i cienko pokrojonego
    • 110 g (1 szkl.) makaronu muszelki
    • 100 g (3/4 szkl.) marchwi, pokrojonej w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W średniej misce wymieszać wołowinę z jajkiem, bułką tartą, serem, bazylią i cebulą. Z mieszaniny formować kulki o średnicy 2 cm i odłożyć na bok.
    2. W dużym garnku na zupę doprowadzić bulion do wrzenia, a następnie dodać szpinak, makaron, marchew i kulki z mięsa. Ponownie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez 10 minut lub do momentu, kiedy makaron będzie al dente, a kulki mięsne nie będą w środku różowe. Podawać zupę na gorąco, posypaną parmezanem.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis