Roladki drobiowe z boczkiem i śliwką

    Roladki drobiowe z boczkiem i śliwką

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 6 osób

    Śliwki zawijane w boczek i mięso drobiowe, smażone na rumiany kolor. Po przygotowaniu roladki tniemy na 2-3 cm kawałki i nabijamy na wykałaczki. Podajemy jako przekąski.

    Yoaline Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 piersi z kurczaka
    • sól i pieprz
    • 4 duże suszone śliwki bez pestki
    • 4 plastry wędzonego boczku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozciąć na połówki i rozbić aby uzyskać cienki płat mięsa. Doprawić solą i pieprzem.
    2. Śliwki pokroić na ćwiartki.
    3. Na każdym filecie układać kolejno plaster boczku, i po dwie ćwiartki śliwki.
    4. Roladki zawinąć, spiąć wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis