Pikantne leczo

    Pikantne leczo

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Jest szybkie, proste i bardzo pikantne. Są w nim parówki, ketchup, papryka, marchewka i kiszone ogórki!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 kiszone ogórki
    • 1 kg marchwi
    • 1 pietruszka
    • 3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
    • 2 duże lub 3 małe pomidory
    • 1 kg parówek
    • 1 kg cebuli
    • 1 litr pikantnego ketchupu
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 1 łyżeczka ostrej papryki
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ogórki, marchew i pietruszkę obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do litra gotującej się wody. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w kostkę pomidory. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
    2. Parówki pokrój w plasterki i podsmaż.
    3. Na tłuszczu po parówkach usmaż do miękkości obraną i pokrojoną w półksiężyce cebulę.
    4. Gdy marchew i reszta warzyw będzie miękka - dodaj parówki, cebulę, ketchup oraz przyprawy.
    5. Pogotuj przez 15 minut.
    6. Smacznego.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis