Rogaliki a la 7 days

    Rogaliki a la 7 days

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zamiast kupować robię je sama. Łatwo się je robi, z gotowego ciasta francuskiego i gorzkiej czekolady.

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 500 g mrożonego ciasta francuskiego
    • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
    • żółtko
    • grubo mielony cukier

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
    2. Ciasto francuskie rozmroź i rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 10 cm, a później po przekątnej na trójkąty.
    3. Na każdym trójkącie ułóż 1-2 kostki czekolady. Zwiń, formując rogalik. Mocno zlep brzegi, aby czekolada nie wypłynęła. Rogaliki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    4. Żółtko roztrzep z łyżką wody, posmaruj rogaliki. Posyp kryształkami cukru. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni C.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis