Sałatka z białej kapusty z jabłkiem

    Surówki z kapusty należą do moich ulubionych - lekkie, chrupiące i pełne witamin. Tym razem dodałam sos ze śmietany i majonezu, ale można dać tylko oliwę.


    Zrobione przez 11 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki kapusty
    • 1 jabłko
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżeczka cukru
    • sól i pieprz do smaku
    • śmietana, majonez i oliwa - ilość wedle uznania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce, wymieszać. Dodać cebulę, cukier, przyprawić solą i pieprzem.
    2. Sałatkę polać śmietaną, majonezem i oliwą, wymieszać - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis