Mus czekoladowy z awokado

    Mus czekoladowy z awokado

    1polubienie
    18min.


    Zrobione przez 9 osób

    Ten bosko kremowy mus czekoladowy nie zawiera ani nabiału ani jajek - absolutnie wegański - a dodatkowo wzbogacony dobrodziejstwem awokado! Zobacz nasz przepis video z tym deserem!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 110 g czekolady deserowej
    • 4 łyżki gęstego mleczka kokosowego (z wierzchu puszki)
    • 1 dojrzałe awokado
    • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    • szczypta soli morskiej
    • 3 łyżki syropu z agawy
    • 1 łyżeczka skórki pomarańczowej
    • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 18min. 

    1. W garnku ustawionym na drugim garnku z gotującą się wodą stopić czekoladę. Dodać mleczko kokosowe i wymieszać. Gdy przestygnie przelać do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładki mus. Przełożyć do pucharków i przed podaniem schłodzić i udekorować wedle uznania.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Zobacz jak to zrobić!

    Mus czekoladowy z awokado
    Mus czekoladowy z awokado

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis