Podsmażane młode ziemniaki w łupinkach

    Podsmażane młode ziemniaki w łupinkach

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kiedy przychodzi sezon na młode ziemniaczki mogę je jeść codziennie, o każej porze dnia - pysznie chrupiące i pachnące ziołami.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg ziemniaków
    • 4 łyżki masła klarowanego
    • 1/2 łyżeczki tymianku
    • 1/2 łyżeczki estragonu
    • 1/2 łyżeczki lubczyku
    • 1/2 łyżeczki natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki dobrze umyć (nie obierać) i pokroić w plasterki.
    2. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić ziemniaki i smażyć, cały czas mieszając.
    3. Pod koniec posypać przyprawami i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis