Makaron penne ze szpinakiem i łososiem

    Makaron penne ze szpinakiem i łososiem

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny przepis na obiad - zawsze wszystkim smakuje i proszą o dokładkę! Makaron można ugotować zwykły albo zielony szpinakowy.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g makaronu penne szpinakowego
    • 2 łyżki masła
    • 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 3-4 płaty wędzonego łososia, pokrojone w paski
    • 1/2 kg świeżego szpinaku
    • sól i pieprz do smaku
    • 100 g sera mozzarella

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody al dente.
    2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek. Dodać łososia i smażyć, cały czas mieszając.
    3. Szpinak umyć, osuszyć, posiekać i dodać do łososia. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 3 minuty.
    4. Ser pokroić w kostkę, dodać na patelnię i mieszając podgrzewać, aż się roztopi.
    5. Makaron odcedzić i podawać z sosem.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis