Zaloguj się Zarejestruj się

Sos jogurtowo-koperkowy

Pyszny i prosty do przygotowania sos, który doskonale pasuje do placków, ziemniaków, czy warzyw gotowanych na parze.

Lilla Mazowieckie, Polska

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 2 pęczki koperku
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 szklanka jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 szklanki wody
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Koperek umyć i posiekać.
  2. Śmietanę, jogurt i majonez wymieszać w rondelku i podgrzewać dodając stopniowo wodę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i zdjąć z ognia.
  3. Do sosu dodać koperek, wymieszać - gotowe!

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie