Sos jogurtowo-koperkowy

    Sos jogurtowo-koperkowy

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszny i prosty do przygotowania sos, który doskonale pasuje do placków, ziemniaków, czy warzyw gotowanych na parze.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 pęczki koperku
    • 1 szklanka śmietany
    • 1 szklanka jogurtu
    • 2 łyżki majonezu
    • 1/2 szklanki wody
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Koperek umyć i posiekać.
    2. Śmietanę, jogurt i majonez wymieszać w rondelku i podgrzewać dodając stopniowo wodę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i zdjąć z ognia.
    3. Do sosu dodać koperek, wymieszać - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis