Ziemniaczane puree z groszkiem i koperkiem

    Ziemniaczane puree z groszkiem i koperkiem

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny dodatek do dań - alternatywa dla tradycyjnych tłuczonych ziemników - tym razem zmiksowane z groszkiem i koperkiem.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg ziemniaków
    • 1/2 łyżki soli
    • 1 puszka (400 g) zielonego groszku
    • 1/2 pęczka koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Groszek odcedzić z zalewy i dodać do ziemniaków pod koniec gotowania. Całość odcedzić.
    2. Koperek posiekać, dodać do ziemników i zmiksować.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis