Marchewka w sosie serowo-koperkowym

    Marchewka w sosie serowo-koperkowym

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Prosty i oryginalny dodatek do dań - marchewka w sosie - niby nic nadzwyczajnego, ale dzięki dodatkowi sera pleśniowego zyskuje wyjątkowy smak.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 młodych marchewek
    • sól do smaku
    • 1 opakowanie (30 g) sosu serowego
    • 50 g sera rokpol
    • 1 łyżka mąki
    • 50 ml śmietany
    • 2 pęczki koperku
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Marchewkę pokroić na 3 cm słupki i ugotować w osolonej wodzie.
    2. W rondelku wymieszać sos serowy z 300 ml zimnej wody, zagotować i zmniejszyć ogień.
    3. Ser rokpol pokruszyć i dodać do sosu, wymieszać.
    4. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do sosu i zagotować, doprawić pieprzem.
    5. Koperek posiekać, dodać do sosu. Podawać z marchewką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis