Tygryski

    Tygryski

    3polubienia
    2godz.25min.


    Zrobione przez 172 osoby

    To pyszne połączenie masła orzechowego i czekoladowego toffi. Biała czekolada cudownie dodaje słodyczy waniliowego smaku. Podaj tygryski swoim świątecznym gościom i radujcie się wszyscy.

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 1/2 kg białej czekolady
    • 1/2 kg stopionej półsłodkiej czekolady
    • 350 g (1 i 1/3 szklanki) masła orzechowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.25min. 

    1. Wyłożyć pergaminem blachę o wymiarach 25x38 cm. Odstawić.
    2. Nad delikatnie gotującą się wodą, w kąpieli wodnej, podgrzać białą czekoladę z masłem orzechowym. Mieszać cały czas, aż biała czekolada i masło orzechowe się roztopią.
    3. Wyłożyć na przygotowaną blachę. Po wierzchu polać stopioną półsłodką czekoladą i za pomocą noża wykonać fantazyjne wzory, aby powstał wzorek podobny do marmuru. Chłodzić, aż masa zastygnie. Pokroić kawałki o wymiarach 1,5x2,5 cm.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis