Sorbet z arbuza

    Sorbet z arbuza

    2polubienia
    1godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Arbuz to wspaniały owoc nie tylko na upalne dni - ten orzeźwiający sorbet ozdobiony bitą śmietaną jest pysznym deserem.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 arbuza
    • 1/2 szklanki cukru
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1 szklanka śmietany kremówki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Z arbuza wydrążyć miąższ i usunąć pestki. Dodać cukier i sok z cytryny, zmiksować i wstawić do lodówki.
    2. Śmietanę ubić na sztywno. Mus z arbuza przełożyć do salaterek i ozdobić bitą śmietaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis