Twarda polewa czekoladowa

    (149)

    Polewa czekoladowa, która zastygając twardnieje. Używać na ciastach czekoladowych lub na ciasteczkach.


    Zrobione przez 143 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 115 g masła
    • 280 g półsłodkiej czekolady

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Posiekać czekoladę na małe kawałeczki. Wymieszać czekoladę z masłem w górnej misce kąpieli wodnej, umieszczonej nad gotującą się wodą. Często mieszać, aż wszystko roztopi się, a polewa będzie gładka. Zdjąć z ognia.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (149)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis