Placuszki marchewkowe

    Placuszki marchewkowe

    10polubień
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Placki z tartych warzyw to smaczna i szybka propozycja na obiad albo dodatek do innych potraw. Te słodkie placuszki to też dobry obiad dla dziecka!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 marchewek
    • 2 cebule
    • 1 jajko
    • 2 łyżki mąki
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/4 szklanki oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Marchewkę i cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać jajko i mąkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    2. Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką i smażyć na rumiano z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis