Gołąbki Hani

    Gołąbki Hani

    Zapisz do ulubionych
    2godz.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Farsz przygotowuję z karkówki i ryżu, zawijam w liście kapusty włoskiej i duszę do miękkości. Wspaniałe danie na każdą okazję.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 główka kapusty włoskiej
    • Farsz
    • 100 g ryżu
    • 1 kg karkówki
    • 1 duża cebula
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka wegety
    • 1 łyżka smalcu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1godz.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 2godz. 

    1. Kapustę wrzucić do wrzącej wody i chwilę gotować. Delikatnie oddzielić liście.
    2. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
    3. Karkówkę zmielić razem z cebulą, dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Mięso wymieszać z ryżem.
    4. Zawijać farsz w liście kapusty. Gołąbki układać ciasno w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Podlać odrobiną wody, posypać wegetą. Dodać smalec i gotować przez około 1 godzinę.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis