Koreczki z cukinii z salami

    Koreczki z cukinii z salami

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Proste i smaczne koreczki "na jeden kęs" - małe kawałki cukinii nadziewane salami i kawałkami marynowanej dyni.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cukinia
    • sok z cytryny
    • kilka plasterków salami
    • kilka kawałków marynowanej dyni
    • 1 łyżka sosu tatarskiego
    • 3 oliwki, przekrojone na pół
    • plasterki cytryny do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Cukinię umyć i pokroić na kawałki. W środku wydrążyć otwory. Środek skropić sokiem z cytryny. Wkładać salami i dynię.
    2. Koreczki podawać polane sosem tatarskim, udekorowane oliwkami i cytryną.

    Dynia

    Chcesz dowiedzieć się więcej o dyni? Jak ją wybierać, przechowywać, jak przygotować puree i co zrobić z pestkami? Koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Wszystko o dyni", z którego dowiesz się także jakie ciekawe gatunki dyni możesz wykorzystać w kuchni!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis