Koreczki z cukinii z patisonem

    Koreczki z cukinii z patisonem

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne kolorowe koreczki z warzyw idealne na przystawkę przed grillowaniem. Zawsze je podaję z sosem czosnkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cukinia
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • kawałek patisona, posiekany
    • 1 czerwona papryka
    • 1 żółta papryka
    • 1 łyżka masła
    • sól do smaku
    • sos czosnkowy do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Cukinię pokroić na kawałki, wydrążyć małe otwory i do każdego włożyć plasterek czosnku.
    2. Patisona i papryki pokroić w drobną kostkę.
    3. Masło wymieszać z patisonem i paprykami, doprawić solą. Masą napełniać cukinię. Podawać z sosem czosnkowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis