Truskawki balsamiczne

    Truskawki balsamiczne

    Zapisz do ulubionych
    12min.


    Zrobione przez 103 osoby

    Ciepłe truskawki balsamiczne topią lody nadając im dekadencji truskawek a la Romanow, bez tylu kalorii. Można je również podawać z jogurtem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka masła
    • 300 g świeżych truskawek, oczyszczonych z szypułek i przekrojonych na pół
    • 55 g słodziku w proszku (np. Splenda lub Stevia (R))
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 4 kulki niskokalorycznych lodów waniliowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 12min. 

    1. W dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło. Dodać połówki truskawek, słodzik i ocet balsamiczny. Podsmażać, aż truskawki będą dobrze ogrzane i ściemnieją do koloru rubinowego.
    2. Nakładać gałki lodów do pucharków deserowych miseczek. Nakładać truskawki łyżeczką na lody i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis