Koreczki z cukinii z kukurydzą

    Koreczki z cukinii z kukurydzą

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne i oryginalne koreczki na każdą imprezę - małe kolbki kukurydzy schowane w cukinii z dodatkiem salsy.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cukinia
    • sok z cytryny
    • 150 g marynowanych kolbek kukurydzy
    • 3 łyżki salsy
    • 3 łyżki kukurydzy z puszki
    • pestki dyni do dekoracji
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i wydrążyć małe otwory. Skropić odrobiną soku z cytryny.
    2. Do cukinii włożyć kolbki kukurydzy. Salsę wymieszać z kukurydzą z puszki i udekorować koreczki.
    3. Całość posypać pestkami dyni i natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis