Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

    Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna, sycąca przystawka na wielkanocny stół. Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem chrzanu i majonezu.

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 ugotowanych na twardo jaj
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym
    • 1 łyżka chrzanu
    • 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki
    • sól, pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ugotowane, ostudzone jaja obrać ze skorupek.
    2. Wydrążyć żółtka, rozdrobnić je z majonezem.
    3. Tuńczyka odcedzić, połączyć z masą jajeczną i łyżką chrzanu, dodać drobno poszatkowane 2 łyżeczki natki pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
    4. Polówki jajek wypełnić masą i udekorować natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis