Kiełbasa pieczona w majeranku

    Kiełbasa pieczona w majeranku

    5polubień
    50min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Tradycyjny przepis na aromatyczną białą kiełbasę pieczoną w majeranku. Polecam na świąteczne śniadanie!

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 8 pęt białej kiełbasy
    • 2 duże cebule
    • olej do smażenia
    • 4 łyżeczki majeranku
    • 2 łyżki sklarowanego masła
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Kiełbasę umyć i gotować przez 10 minut we wrzątku.
    2. Cebulę pokroić w grube plastry i lekko zrumienić na oleju.
    3. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C.
    4. Rozpuścić 2 łyżki sklarowanego masła w rondelku i dodać 4 łyżeczki majeranku.
    5. Ugotowaną kiełbasę przełożyć do brytfanki podlanej 3 łyżkami oleju, dodać na wierzch cebulę i polać masłem z majerankiem.
    6. Piec przez 25-30 minut.
    7. Podawać gorącą ze świeżym chrzanem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis