Zupa krem z zielonej sałaty

    Zupa krem z zielonej sałaty

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Czy kiedykolwiek robiliście zupę z sałaty? Zaskakująco dobra i kremowa dzięki dodatkowi serków topionych. Polecam!

    Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 główka zielonej sałaty
    • 1 litr mleka
    • 3 opakowania (po 100 g) serków topionych śmietankowych
    • 4 jajka ugotowane na twardo

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sałatę opłukać i sparzyć wrzątkiem.
    2. Mleko zagotować, dodać sałatę i serki. Zmiksować do konsystencji kremu.
    3. Podawać z połówkami jajek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis