Polędwica wieprzowa z ananasem

    Polędwica wieprzowa z ananasem

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny przepis na soczyste i aromatyczne kotlety z polędwicy w sosie musztardowo-imbirowym podane z ananasem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g polędwicy wieprzowej
    • 1 puszka (540 g) ananasa
    • 1 łyżka musztardy
    • 1,5 łyżeczki imbiru
    • 1,5 łyżeczki papryki
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżki mąki kukurydzianej
    • olej do smażenia
    • zielona papryka i sałata do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Polędwicę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić. Zalać sokiem z ananasa.
    2. W rondelku wymieszać kilka łyżek soku z ananasa z musztardą, imbirem, papryką, cukrem, sokiem z cytryny i mąką. Zagotować, cały czas mieszając.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.
    4. Ananasa pokroić na kawałki. Usmażone kotlety polać sosem, udekorować ananasem, papryką i sałatą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis