Kapusta czerwona duszona

    (1)
    1 godz. 50 min

    Pyszny dodatek do dań obiadowych - kapusta czerwona duszona w soku pomarańczowym z dodatkiem miodu. Wspaniała zarówno na ciepło jak i zimno.

    Fiola

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 15 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kg kapusty czerwonej
    • 1,5 szklanki soku pomarańczowego
    • 2 łyżki miodu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.50min. 

    1. Kapustę drobno poszatkować. Zalać sokiem, dodać miód i dusić na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
    2. Doprawić solą i pieprzem do smaku - gotowe!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    IwonaCieślik
    autor:
    4

    Moja rada: pod koniec gotowania zakwaszamy kapustę sokiem z cytryny bądź kwaskiem, zyskuje wtedy piękny, czerwony kolor, nie jest fioletowa, jak na pokazanym zdjęciu  -  03 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)