Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem

    Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 17 osób

    Polędwiczki wieprzowe to pyszne i delikatne mięso, które posmakuje nawet najmłodszym niejadkom - z dodatkiem sera usmażone na złoto. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 50 g sera żółtego
    • 2 łyżki mąki
    • 1 jajko
    • bułka tarta do obtoczenia
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Polędwiczki przekroić na pół i w każdej zrobić nacięcie - kieszonkę.
    2. Ser pokroić na kwadratowe słupki długości polędwiczek i umieścić go w nacięciach.
    3. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
    4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć polędwiczki na wolnym ogniu z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis