Kanapki ze śledziowym tatarem

    Kanapki ze śledziowym tatarem

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i prosta zakąska na przyjęcie - matiasy wymieszane z ogórkiem i grzybkami, podawane z pieczywem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 śledzi matiasów
    • 2 ogórki konserwowe
    • kilka marynowanych grzybków
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki oleju
    • sok z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 4-6 kromek chleba pszennego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Śledzie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
    2. Ogórki i grzybki pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Wymieszać ze śledziami.
    3. Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z olejem. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Sosem polać śledzie z warzywami, wymieszać.
    4. Jajka pokroić na ćwiartki, szczypiorek posiekać.
    5. Śledzie podawać z pieczywem, udekorowane jajkami i posypać szczypiorkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis