Śledź w śmietanie inaczej

    Śledź w śmietanie inaczej

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 9 osób

    Pomysłów na przygotowanie śledzika nigdy dość! Do śmietanowego sosu dodaję odrobinę cukru i soku z cytryny. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 filety śledziowe
    • 3 łyżki śmietany
    • 1/2 łyżeczki cukru pudru
    • 1 mała cebula, posiekana
    • 1/2 jabłka, pokrojonego w kostkę
    • sok z cytryny lub ocet winny do smaku
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Filety pokroić na kawałki. Śmietanę wymieszać z cukrem, cebulą i jabłkiem. Jeśli jest mało kwaśna dodać sok z cytryny, wymieszać.
    2. Sosem polać śledzie, posypać szczypiorkiem - gotowe!

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis