Naleśniki z pieczarkami

    (1)
    1 godz. 30 min

    Do ciasta naleśnikowego dodaję wodę gazowaną, dzięki czemu jest bardziej pulchne. W wersji na słono z farszem pieczarkowym.


    Zrobione przez 12 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • Ciasto
    • 1,5 szklanki mąki pszennej
    • 1/4 szklanki wody gazowanej
    • 1 szklanka mleka
    • 1 jajko
    • szczypta soli
    • 1 łyżeczka oleju
    • Farsz
    • 300 g pieczarek
    • 1 cebula
    • olej do smażenia
    • 1 łyżka śmietany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładko. Odstawić na 30 minut.
    2. Przygotować farsz. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pieczarki z cebulą, cały czas mieszając. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    3. Na patelni smażyć cienkie naleśniki. Nakładać farsz i zwijać w ruloniki lub składać na pół.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis