Kotlet schabowy z jabłkami

    Kotlet schabowy z jabłkami

    3polubienia
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kotlet schabowy z tak przyrządzonymi jabłkami, które można polać tłuszczem pozostałym ze smażenia kotletów jest nie lada przysmakiem - zwłaszcza gdy nie zapomnimy o musztardzie.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 kotlety schabowe
    • sól i pieprz do smaku
    • tłuszcz do smażenia
    • 2 kwaśne jabłka
    • musztarda do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Kotlety rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    2. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Włożyć do rondelka, dodać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Jabłka rozgnieść widelcem i dusić przez kolejne 5 minut. Doprawić lekko solą i pieprzem.
    3. Musem jabłkowym polać kotlety i podawać z musztardą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis