Zapiekany melon

    Zapiekany melon

    3polubienia
    40min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Proste i smaczne danie na deser lub słodki podwieczorek. Melon zapiekany w śmietanowej masie, posypany płatkami migdałowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 melon, obrany i pokrojony w plastry
    • 1 łyżka oliwy
    • Masa śmietanowa
    • 1 jajko
    • 1 łyżka wody
    • 1 łyżka cukru pudru
    • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    • 4 łyżki śmietany 12%
    • migdały w płatkach do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą i ułożyć plastry melona.
    3. Wszystkie składniki masy wymieszać na gładko. Polać nią melona, posypać migdałami.
    4. Piec przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis