Bliny z kaszy gryczanej

    (4)
    50 min

    Pyszne placki z kaszy gryczanej i ziemniaków, do których można zrobić gulasz albo sos grzybowy. Można też po prostu polać śmietaną. Pycha!

    apfel

    Podkarpackie, Polska
    Zrobione przez 19 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 100 g ugotowanej (a nawet rozgotowanej) kaszy gryczanej
    • 3 średnie ziemniaki starte na drobnej tarce
    • 2 jaja
    • 2 łyżki mąki
    • sól i pieprz do smaku
    • posiekana natka pietruszki (opcjonalnie)
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Dobrze wymieszać wszystkie składniki.
    2. Na patelni rozgrzać olej i nakładać chochelką placki. Smażyć na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (4)

    Komentarze po polsku (3)

    laziza
    autor:
    2

    Świetny przepis, proporcje idealne, palce lizać Dzięki!  -  07 sie 2014

    autor:
    0

    Bardzo ciekawe połączenie kaszy gryczanej i ziemniaka Bardzo smaczne i bardzo zdrowe  -  31 maj 2017

    Amieszka
    autor:
    0

    jedliśmy z sosem grzybowym, pycha  -  31 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis