Wieprzowe kebaby z grilla

    Wieprzowe kebaby z grilla

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne danie na przystawkę, które w letnim sezonie przygotowuję na grillu, ale można też te kotleciki usmażyć na patelni grillowej.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 300 g mięsa wieprzowego
    • 1/2 bułki namoczonej w mleku
    • 1 jajko
    • 1 cebula, posiekana
    • sól i pieprz do smaku
    • bułka tarta do obtoczenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę.
    2. Z masy formować podłużne paluszki, obtoczyć w bułce tartej.
    3. Upiec na grillu na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis