Jaja faszerowane szynką i porami

    Jaja faszerowane szynką i porami

    10polubień
    45min.


    Zrobione przez 7 osób

    Jedna z wielu propozycji nadziewanych jaj. Masa z szynką sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również jako przekąska podczas karnawałowego przyjęcia.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 8 jaj
    • 2 łyżki oleju do smażenia
    • 1/4 pora
    • 1 ogórek konserwowy
    • 150 g szynki (może być konserwowa)
    • 2-3 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić wzdłuż i wyjąć z nich żółtka.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć do miękkości pora pokrojonego w cienkie paseczki. Wystudzić.
    3. 6 żółtek dokładnie rozgnieść widelcem, dodać do nich pokrojonego w drobną kostkę ogórka, pokrojoną w cienkie paski szynkę i wystudzonego pora, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.
    4. Masą nadziewać połówki jajek, udekorować pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    IwonaFalińska
    0

    Super szynką pokrojoną w kostkę tez się nadaje )) - 21 lis 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis