Sos holenderski

    Sos holenderski

    2polubienia
    6min.


    Zrobione przez 690 osób

    Najprostszy sposób na przygotowanie pysznego sosu holenderskiego to zmiksowanie w blenderze! Nie potrzeba go gotować na parze i dlatego nie ma zagrożenia, że sos się zważy! Uwielbiam ten cytrynowy aromat w połączeniu ze świeżymi szparagami. Zobacz nasz przepis video z tym sosem!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 żółtka
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/4 łyżeczki musztardy dijon
    • kilka kropel ostrego sosu chili
    • 125 g masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1min.  ›  Gotowe w: 6min. 

    1. W blenderze wymieszać żółtka z sokiem cytrynowym, musztardą i sosem chili. Miksować przez 5 sekund.
    2. W mikrofalówce stopić masło.
    3. Zwiekszyć obroty blendera i cienkim strumieniem wlać masło. Sos natychmiast zgęstnieje.

    Zobacz jak to zrobić!

    VIDEO!
    VIDEO!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis