Faszerowane ogórki

    Faszerowane ogórki

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i atrakcyjnie wyglądająca przystawka na każdą okazję. Można podawać ją z wędzoną szynką lub łososiem, doprawić papryczką chili lub czosnkiem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 ogórek wąż (szklarniowy)
    • 1 opakowanie (150 g) serka śmietankowego
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
    • kawałek papryczki chili, pokrojony w plasterki
    • 2 rzodkiewki, pokrojone w plasterki
    • kilka plasterków wędzonej szynki lub łososia
    • koperek do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić na około 2 cm plastry. Miąższ wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały pierścienie.
    2. Miąższ posiekać i wymieszać z serkiem, koperkiem i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    3. Do środka każdego pierścienia nałożyć farsz, udekorować plasterkami rzodkiewki, papryczki i szynki lub łososia. Na wierzchu ułożyć piórko koperku. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis