Faszerowane ogórki

Smaczna i atrakcyjnie wyglądająca przystawka na każdą okazję. Można podawać ją z wędzoną szynką lub łososiem, doprawić papryczką chili lub czosnkiem.

Składniki

ilość porcji: 6 

  • 1 ogórek wąż (szklarniowy)
  • 1 opakowanie (150 g) serka śmietankowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • kawałek papryczki chili, pokrojony w plasterki
  • 2 rzodkiewki, pokrojone w plasterki
  • kilka plasterków wędzonej szynki lub łososia
  • koperek do dekoracji

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić na około 2 cm plastry. Miąższ wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały pierścienie.
  2. Miąższ posiekać i wymieszać z serkiem, koperkiem i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  3. Do środka każdego pierścienia nałożyć farsz, udekorować plasterkami rzodkiewki, papryczki i szynki lub łososia. Na wierzchu ułożyć piórko koperku. Podawać.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie