Jajecznica z krewetkami i pieczarkami

    Jajecznica z krewetkami i pieczarkami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczny przepis na sycące niedzielne śniadanie - krewetki, pieczarki i papryka usmażone z jajkiem. Można doprawić ziołami wedle upodobania.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 łyżeczki oliwy
    • 1 ząbek czosnku wyciśniety przez praskę
    • 100 g krewetek
    • 3 pieczarki, pokrojone w kostkę
    • 1/2 papryki, pokrojonej w kostkę
    • 1 jajko
    • 1 białko
    • sól i pieprz do smaku
    • zioła do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i krewetki, smażyć przez 3-4 minuty cały czas mieszając. Odłożyć na bok.
    2. Na patelnię dodać pieczarki i paprykę, smażyć przez kilka minut. Dodać krewetki, wymieszać.
    3. Jajko roztrzepać z białkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać całość na patelni. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
    4. Przed podaniem posypać ziołami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis