Mięsne kulki z oliwkami

    Mięsne kulki z oliwkami

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Doskonałe na przystawkę lub zakąskę na przyjęcie! Aromatyczne kulki z wołowiny z dodatkiem parmezanu i oliwek.

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 5 kromek chleba pszennego, pokrojonego w kostkę
    • 2 łyżki mleka
    • 500 g mielonej chudej wołowiny
    • 100 g parmezanu, startego
    • 2 jajka
    • 20 zielonych oliwek bez pestek
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
    • oliwa do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Chleb skropić mlekiem i zmiksować na papkę. Przełożyć do miski, dodać mięso, parmezan i jajka, wyrobić na jednolitą masę.
    2. Oliwki posiekać i dodać do masy mięsnej razem z natką. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Z masy formować małe kulki.
    4. Na patelni rozgrzać mocno oliwę i smażyć kulki ze wszystkich stron przez około 8-10 minut. Odkładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis