Zupa gulaszowa z papryką

    Zupa gulaszowa z papryką

    2polubienia
    1godz.50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczna i sycąca zupa a la gulasz, doskonała na chłodne dni. Wołowina, warzywa i fasolka. Podawać z ziemniakami lub z chlebem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g wołowiny gulaszowej
    • 2 łyżki oleju
    • 1 cebula
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 1 czerwona papryka
    • 1 żółta papryka
    • 2 szklanki bulionu wołowego
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • 100 g fasolki konserwowej
    • 50 g koncentratu pomidorowego
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.50min. 

    1. Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
    2. Cebulę posiekać i dodać do mięsa, podsmażyć. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć, cały czas mieszając.
    3. Całość zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem i papryką, dusić przez około godzinę.
    4. Pod koniec gotowania dodać fasolkę i koncentrat, wymieszać i dalej gotować.
    5. Na patelni zrobić zasmażkę z oleju i mąki, rozprowadzić odrobiną wody i dodać do zupy, zagotować i podawać.

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis