Marynata myśliwska

    Bardzo smaczna i aromatyczna marynata z ziół i czosnku z dodatkiem czerwonego wina - proporcje można dostosować wedle uznania.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • kolendra
    • liść laurowy
    • ziele angielskie
    • jałowiec
    • czosnek wyciśnięty przez praskę
    • oliwa z oliwek
    • sól
    • czerwone wino

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kolendrę, liść laurowy, ziele angielskie i jałowiec zmielić, dodać czosnek i mieszaniną natrzeć mięso.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron, posolić do smaku, zalać winem i dusić do miękkości.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)