Muffiny z granolą

    Muffiny z granolą

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczne muffiny, które często piekę na niedzielne śniadanie, a potem równie dobre na poniedziałkowy lunch!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 225 g mąki
    • 1 łyżeczka sody
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1 jajko
    • 250 ml maślanki
    • 75 ml oleju
    • 175 g cukru brązowego
    • 250 g granoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Mąkę przesiać z sodą i solą. W misce roztrzepać jajko z maślanką, olejem i cukrem. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas mieszając.
    3. Do ciasta dodać granolę, wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły.
    4. Ciasto nakładać do foremek na muffiny. Piec przez 25 minut.

    Dowiedz się więcej...

    Chcesz poznać sekrety udanych muffinów? Przeczytaj nasz artykuł: "Idealne muffiny"!

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis