Blok czekoladowy z ciasteczkami

    Blok czekoladowy z ciasteczkami

    3polubienia
    2godz.40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Szybki i smaczny przepis na chrupiący podwieczorek - blok czekoladowy z dodatkiem pokruszonych herbatników.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kostka (250 g) margaryny
    • 1/2 szklanki wody
    • 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego
    • 1 i 1/3 szklanki cukru
    • 2 łyżki kakao
    • 3 szklanki mleka w proszku
    • 1/2 opakowania (125 g) herbatników

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +2godz. studzenie  ›  Gotowe w: 2godz.40min. 

    1. W rondelku rozpuścić margarynę z wodą, cukrem, cukrem waniliowym i kakao. Zagotować i odstawić do przestudzenia.
    2. Dodać mleko i dokładnie wymieszać. Herbatniki pokruszyć i dodać do masy. Przełożyć do płaskiego naczynia i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis