Krupnik tradycyjny

    Krupnik tradycyjny

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i bardzo sycąca zupa pochodząca z kuchni polskiej - pełna warzyw, z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Kostki rosołowe można zastąpić bulionem warzywnym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 litry wody
    • 400 g warzyw (seler, pietruszka, marchewka, cebula, ziemniaki)
    • 100 g kaszy jęczmiennej
    • 2 kostki rosołowe
    • 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 1 łyżeczka vegety
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i selera
    • 1 łyżka posiekanego koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Wodę zagotować. Warzywa pokroić w kostkę, kaszę przepłukać i wrzucić do garnka. Dodać kostki rosołowe, czosnek, pieprz i vegetę. Gotować przez 25 minut.
    2. Na 2 minuty przed końcem gotowania dodać posiekane zioła. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis