Domowa zupa miso

    Domowa zupa miso

    1polubienie
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Przygotuj sobie japońską zupę miso w domu! To zaskakująco proste i pyszne! Doskonała zupa na lekki lunch lub rozgrzewającą przystawkę. Zobacz też nasz przepis video z tą zupą!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka glonów wakame
    • 1 litr wody
    • 2 łyżeczki dashi w granulkach
    • 3 łyżki pasty miso
    • 2 zielone cebulki
    • 100 g tofu jedwabistego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Glony wyłożyć na sitko i moczyć w zimnej wodzie przez 10 minut.
    2. Wodę wymieszać z granulowanym dashi i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Dodać pastę miso i roztrzepać. Dodać glony i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
    3. Cebulkę pokroić ukośnie. Tofu pokroić w kostkę i rozdzielić na 4 miseczki. Nalewać zupę i posypać cebulką. Smacznego!

    Zobacz jak to zrobić!

    Zupa miso
    Zupa miso

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis