Grillowany ananas

    Grillowany ananas

    1polubienie
    1godz.25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Ananas marynowany w słodko-pikantnym rumie i zgrillowany na wspaniały deser. Podany z lodami nie ma sobie równych! Zobaczcie nasz przepis video z tym daniem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 świeży ananas
    • 4 łyżki jasnobrązowego cukru
    • 1 łyżka mielonego cynamonu
    • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
    • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    • 4 łyżki rumu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Ananasa obrać, wykroić rdzeń i pokroić na 8 plastrów.
    2. Suche składniki wymieszać z rumem. Ananasa włożyć do plastikowego woreczka, polać marynatą, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na godzinę lub na całą noc.
    3. Grill rozgrzać do wysokiej temperatury.
    4. Ananasa grillować przez 15 minut, w międzyczasie przewracając raz. Podawać polane marynatą.

    Zobacz jak to zrobić!

    VIDEO!
    VIDEO!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis